• Új funkciók a posta mobil applikációban

  A Magyar Posta tavaly megjelent, népszerű mobil alkalmazása új szolgáltatásokkal bővült. A posta a Sziget Fesztivál ideje alatt egy új, a Sziget Fesztivál helyszíneit körbejáró geolokációs játékot is beépített az applikációba.

  A postakeresőben már megtalálhatók a Posta pénzügyi és biztosítási szolgáltatásai is, továbbá a csekkbefizető automatákra és a bankkártyás csekkbefizető helyszínekre is szűrhetnek a felhasználók.

  Szintén új funkció, hogy az applikáció segítségével azt is megtudhatják az ügyfelek, hogy abban a napszakban, amikor el szeretnék intézni postai ügyeiket, az általuk választott szolgáltatóhely mennyire leterhelt, ennek pontosságáról visszajelzést is küldhetnek a Posta részére.

  A felhasználók részéről kiemelt igény volt, hogy a szűrési feltételek között helyet kapjanak a hosszított nyitva tartású és a szombati nyitva tartású posták is, így az applikáció frissített verziójában már ez is elérhető.

  A díjkalkulátor funkcionalitása is bővült, melynek köszönhetően a korábbi belföldi termékek mellett már a nemzetközi levél és csomagküldemények költségei is megtekinthetőek.

  Teljesen új funkcióként a Posta Biztosítón keresztül mostantól utasbiztosítást is köthetnek az ügyfelek.

  A teljes alkalmazás (beleértve minden funkciót és a szórakoztató játékokat is) angol nyelven is elérhető.

  Az applikáció sikerességét az is mutatja, hogy egyre többen veszik igénybe az applikáció segítségével a QR-kódos csekkbefizetési lehetőséget. Eddig több mint 150 000 csekket fizettek be így az ügyfelek csaknem 1,5 milliárd forint értékben.

  A Magyar Posta 2015. január 1-jétől a sárga és fehér csekkeken (a teljes kitöltésű, gépi nyomtatású, minden információval, adattal ellátott csekkek esetében) a csekkelőállítók számára kötelezővé tette a postai QR-kód megjelenítését. A postai QR-kódos csekkbefizetés a postai iCsekk alkalmazáson keresztül történik és kártyás vásárlásnak minősül. A posta a tranzakcióért – hasonlóan a postákon és a csekkbefizető automatákon keresztül történő csekkbefizetéshez – nem számít fel díjat.

  (forrás: OTS)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>