• BÉT – Emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemzők szerint

    Pozitív nyitást várnak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

    Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, a pénteken megjelenő amerikai munkaerőpiaci adatok fordulatot hoztak, megjelentek a vevők és az amerikai piacok pluszban zártak. Az importvámok miatti kereskedelmi feszültségek ellenére a jó hangulat a hétvégén is kitartott a világban.
    A magyar tőzsde európai és régiós szinten is alulteljesített pénteken, ezért a szakértő visszapattanásra, pozitív nyitásra számít a hét első kereskedési napján.
    Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szintén úgy látja, hogy kedvező hangulatban indulhat a kereskedés a magyar tőzsdén, miután az amerikai részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak pénteken.
    Kommentárjában kifejtette: a hazai vezető részvények közül továbbra is a Mol-ra és az OTP-re érdemes figyelni, az olajtársaság árfolyama a pénteki zuhanás után javíthat, az OTP grafikonján pedig továbbra is csak 5500 forint közelében húzódik az első fontosabb ellenállási szint. A Richter jegyzése hamarosan tesztelheti az 5000 forintos lélektani szintet, letörése esetén a 4800-4900 forintos zónában adódhat kedvező, akár hosszabb távú vételi lehetőség, mivel ott egy kiemelkedően fontos támasz húzódik.
    A forint jelentősen erősödött az elmúlt napokban, a hétfői kereskedésben viszont nem lehet túl nagy mozgásra számítani, mert kedden reggel érkeznek a friss inflációs számok – jelezte.
    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 559,36 pontos, 1,54 százalékos csökkenéssel, 35 775,73 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 6 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 72 forinttal, 2,62 százalékkal 2680 forintra csökkent, 2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 110 forinttal, 1,07 százalékkal 10 160 forintra esett, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 0,50 forinttal, 0,12 százalékkal 407,50 forintra gyengült, forgalma 77,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 95 forinttal, 1,85 százalékkal 5035 forintra csökkent, forgalmuk 742,1 millió forintot ért el.

    Forrás: MTI

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>