• ADÓTraffipax – 2018. július

    KIEMELT ELLENŐRZÉSI TÉMAKÖRÖK

    Környezetvédelmi termékdíj ellenőrzés

    A NAV megyei (fővárosi) igazgatóságai július 9-től a környezetvédelmi termékdíj köteles termékek forgalmazásával, importjával érintett adózók adókötelezettségeinek (bejelentés, bevallás benyújtás, nyilvántartás vezetés) szabályszerű teljesítését vizsgálják.

    Kiskereskedelmi tevékenységet folytató adózók ellenőrzése

    A NAV megyei (fővárosi) igazgatóságai június 4-től a jellemzően kiskereskedelmi tevékenységet folytató, különösen a több éve bevallást be nem nyújtó, illetve az online pénztárgép által szolgáltatott adatokhoz képest bevallási adataikban jelentős eltéréssel rendelkező adózókat vizsgálják.

     

    DÉL-BUDAPEST

    Kiemelt ellenőrzések a 28. héten

    A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július 9. és 13. között kiemelten ellenőrzik a budapesti strandokon és azok környékén működő vendéglátóhelyeket, a szezonális árusokat és a turisztikai rendezvényeken kereskedőket. Emellett a taxisok is számíthatnak ellenőrzésekre.

    Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

     

    KELET-BUDAPEST

    Fokozott ellenőrzések július 9. és 13. között

    A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2018. július 9. és 13. között kiemelten ellenőrzi a pékségeket, a fagylaltozókat, valamint az édességárusokat.

    A fokozott ellenőrzés során a revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

     

    BÁCS-KISKUN MEGYE

    Fokozott ellenőrzések július hónapban

    A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megye területén szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon fokozottan ellenőrzik a számla-, és nyugtaadást, foglalkoztatottak bejelentését.

     

    BARANYA MEGYE

    Júliusi ellenőrzések Baranyában

    A NAV Baranya megyei revizorai július 9. és 11. között Harkányban, Komlón, Kozármislenyben, valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket.

    Harkányban elsősorban cukrászdákban, vendéglátóhelyeken jelenhetnek meg a revizorok. Az ellenőrök különösen a számla- áés nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik. Komlón, Kozármislenyben és vonzáskörzetükben a használtcikk-kereskedőknél és egyéb, kiskereskedelmi üzletekben ellenőriznek a hivatal munkatársai. A próbavásárlások során a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

    A megyeszékhelyen a piaci kiskereskedők, illetve a személyszállítást végzők számíthatnak az ellenőrök fokozott jelenlétére.

     

    BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

    Strandok ellenőrzése Borsodban

    A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július 9. és 13. között fokozottan ellenőrzik a strandokon tevékenységet végző kereskedőknél és vendéglátóhelyeken a számla- és nyugtaadást, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését.

    A vállalkozások az alábbi településeken számíthatnak ellenőrzésekre:

    – július 9. (hétfő) Bogács

    – július 10. (kedd) Sárospatak

    – július 11. (szerda) Tiszaújváros

    – július 12. (csütörtök) Miskolc

    – július 13. (péntek) Miskolc

     

    GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

    Dinnyeárusok fokozott ellenőrzése Győrben július 4. és 15. között

    A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július 4. és 15. között fokozottan ellenőrzik Győrben a közterületekre, nagyobb bevásárlóközpontok közelébe kitelepült dinnyeárusokat. Az ellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást és az alkalmazottak bejelentését.

     

    HEVES MEGYE

    Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében 2018. júliusban

    A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július hónapjában a társhatóságokkal párhuzamosan fokozottan ellenőrzik a Heves megye területén piacokon, vásárokon tevékenységet folytató vállalkozásokat. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

    Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében a 28. héten

    A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 28. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

    július 9. (hétfő): Hatvan, Kerekharaszt
    július 10. (kedd): Karácsond
    július 11. (szerda): Eger
    július 12. (csütörtök): Kisköre
    július 13. (péntek): Füzesabony

    A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

     

    JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

    Megyei adóellenőrzések júliusban

    Jász-Nagykun-Szolnok megyében júliusban a NAV munkatársaira elsősorban azokban az üzletekben kell számítani, ahol az online pénztárgép üzembe helyezése óta még nem volt ellenőrzés.

    Emellett a nyári rendezvényeken, fesztiválokon, valamint a strandok, fürdők területén értékesítők is számíthatnak ellenőrzésekre.

     

    NÓGRÁD MEGYE

    Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 28. héten

    A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. július 9. és 13. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

    július 9. (hétfő) Bátonyterenye és környéke

    július 10. (kedd) Salgótarján és környéke

    július 11. (szerda) Pásztó és környéke

    július 12. (csütörtök) Bánk és környéke

    július 13. (péntek) Balassagyarmat és környéke

    A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a nyári turisztikai szezonban a vendéglátóhelyeken, a szezonális árusítóhelyeken, strandokon és a rendezvényeken a különböző szolgáltatók és értékesítők – a lángos-, palacsinta-, fagylaltárusok – ellenőrzését tervezi. Kiemelt célterületnek számítanak a nyári turisztikai idényben megrendezésre kerülő falunapok, rendezvények, fesztiválok.

    A revizorok vizsgálják az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt kasszatartalom, illetve a napi nyitó pénzkészlet egyezőségét, továbbá a pénztárgép kötelező éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

    Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

     

    PEST MEGYE

    Júliusi ellenőrzések Pest megyében

    A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. júliusban kiemelten ellenőrzik a Pest megye területén található fürdőket és strandokat.

    A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

    A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

     

    SOMOGY MEGYE

    ADÓtraffipax: 28. hét

    A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a következő kiemelt helyszíneken végez ellenőrzéseket a 28. héten:

    • strandok, fürdők,

    • rendezvények, fesztiválok,

    • lángos, fagylaltárusok.

    A rendezvényeken, vendéglátóhelyeken a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelő üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják a revizorok.

    A közétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

     

    SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

    Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

    A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 28. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

    július 9. (hétfő): Nyíregyháza

    július 10. (kedd): Tiszavasvári

    július11. (szerda): Fehérgyarmat

    július 12. (csütörtök): Kisvárda

    július 13. (péntek): Nyírpazony

    A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

     

    VESZPRÉM MEGYE

    Júliusi ellenőrzések Veszprém megyében

    A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai július első két hetében kiemelten ellenőrzik a balatonfüredi, valamint a tapolcai járás vendéglátóhelyeit, kereskedőit.

    A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik.

     

    ZALA MEGYE

    Kiemelt ellenőrzések Zala megyében

    A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július 2. és 15. között fokozottan  ellenőrzik a fürdőhelyeket és  strandokat. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak szabályszerű bejelentését vizsgálják, forgalomszámlálásokat végeznek.

    A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a megye többi településein is lehetnek ellenőrzések.

    Forrás: NAV – https://www.nav.gov.hu/nav/adotraffipax

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>