• ADÓTraffipax – 2018. július

  KIEMELT ELLENŐRZÉSI TÉMAKÖRÖK

  Környezetvédelmi termékdíj ellenőrzés

  A NAV megyei (fővárosi) igazgatóságai július 9-től a környezetvédelmi termékdíj köteles termékek forgalmazásával, importjával érintett adózók adókötelezettségeinek (bejelentés, bevallás benyújtás, nyilvántartás vezetés) szabályszerű teljesítését vizsgálják.

  Kiskereskedelmi tevékenységet folytató adózók ellenőrzése

  A NAV megyei (fővárosi) igazgatóságai június 4-től a jellemzően kiskereskedelmi tevékenységet folytató, különösen a több éve bevallást be nem nyújtó, illetve az online pénztárgép által szolgáltatott adatokhoz képest bevallási adataikban jelentős eltéréssel rendelkező adózókat vizsgálják.

   

  DÉL-BUDAPEST

  Kiemelt ellenőrzések a 28. héten

  A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július 9. és 13. között kiemelten ellenőrzik a budapesti strandokon és azok környékén működő vendéglátóhelyeket, a szezonális árusokat és a turisztikai rendezvényeken kereskedőket. Emellett a taxisok is számíthatnak ellenőrzésekre.

  Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

   

  KELET-BUDAPEST

  Fokozott ellenőrzések július 9. és 13. között

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2018. július 9. és 13. között kiemelten ellenőrzi a pékségeket, a fagylaltozókat, valamint az édességárusokat.

  A fokozott ellenőrzés során a revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

   

  BÁCS-KISKUN MEGYE

  Fokozott ellenőrzések július hónapban

  A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megye területén szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon fokozottan ellenőrzik a számla-, és nyugtaadást, foglalkoztatottak bejelentését.

   

  BARANYA MEGYE

  Júliusi ellenőrzések Baranyában

  A NAV Baranya megyei revizorai július 9. és 11. között Harkányban, Komlón, Kozármislenyben, valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket.

  Harkányban elsősorban cukrászdákban, vendéglátóhelyeken jelenhetnek meg a revizorok. Az ellenőrök különösen a számla- áés nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik. Komlón, Kozármislenyben és vonzáskörzetükben a használtcikk-kereskedőknél és egyéb, kiskereskedelmi üzletekben ellenőriznek a hivatal munkatársai. A próbavásárlások során a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

  A megyeszékhelyen a piaci kiskereskedők, illetve a személyszállítást végzők számíthatnak az ellenőrök fokozott jelenlétére.

   

  BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

  Strandok ellenőrzése Borsodban

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július 9. és 13. között fokozottan ellenőrzik a strandokon tevékenységet végző kereskedőknél és vendéglátóhelyeken a számla- és nyugtaadást, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését.

  A vállalkozások az alábbi településeken számíthatnak ellenőrzésekre:

  – július 9. (hétfő) Bogács

  – július 10. (kedd) Sárospatak

  – július 11. (szerda) Tiszaújváros

  – július 12. (csütörtök) Miskolc

  – július 13. (péntek) Miskolc

   

  GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

  Dinnyeárusok fokozott ellenőrzése Győrben július 4. és 15. között

  A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július 4. és 15. között fokozottan ellenőrzik Győrben a közterületekre, nagyobb bevásárlóközpontok közelébe kitelepült dinnyeárusokat. Az ellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást és az alkalmazottak bejelentését.

   

  HEVES MEGYE

  Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében 2018. júliusban

  A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július hónapjában a társhatóságokkal párhuzamosan fokozottan ellenőrzik a Heves megye területén piacokon, vásárokon tevékenységet folytató vállalkozásokat. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

  Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében a 28. héten

  A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 28. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  július 9. (hétfő): Hatvan, Kerekharaszt
  július 10. (kedd): Karácsond
  július 11. (szerda): Eger
  július 12. (csütörtök): Kisköre
  július 13. (péntek): Füzesabony

  A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

   

  JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

  Megyei adóellenőrzések júliusban

  Jász-Nagykun-Szolnok megyében júliusban a NAV munkatársaira elsősorban azokban az üzletekben kell számítani, ahol az online pénztárgép üzembe helyezése óta még nem volt ellenőrzés.

  Emellett a nyári rendezvényeken, fesztiválokon, valamint a strandok, fürdők területén értékesítők is számíthatnak ellenőrzésekre.

   

  NÓGRÁD MEGYE

  Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 28. héten

  A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. július 9. és 13. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  július 9. (hétfő) Bátonyterenye és környéke

  július 10. (kedd) Salgótarján és környéke

  július 11. (szerda) Pásztó és környéke

  július 12. (csütörtök) Bánk és környéke

  július 13. (péntek) Balassagyarmat és környéke

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a nyári turisztikai szezonban a vendéglátóhelyeken, a szezonális árusítóhelyeken, strandokon és a rendezvényeken a különböző szolgáltatók és értékesítők – a lángos-, palacsinta-, fagylaltárusok – ellenőrzését tervezi. Kiemelt célterületnek számítanak a nyári turisztikai idényben megrendezésre kerülő falunapok, rendezvények, fesztiválok.

  A revizorok vizsgálják az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt kasszatartalom, illetve a napi nyitó pénzkészlet egyezőségét, továbbá a pénztárgép kötelező éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

  Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

   

  PEST MEGYE

  Júliusi ellenőrzések Pest megyében

  A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. júliusban kiemelten ellenőrzik a Pest megye területén található fürdőket és strandokat.

  A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

  A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

   

  SOMOGY MEGYE

  ADÓtraffipax: 28. hét

  A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a következő kiemelt helyszíneken végez ellenőrzéseket a 28. héten:

  • strandok, fürdők,

  • rendezvények, fesztiválok,

  • lángos, fagylaltárusok.

  A rendezvényeken, vendéglátóhelyeken a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelő üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják a revizorok.

  A közétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

   

  SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

  Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

  A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 28. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  július 9. (hétfő): Nyíregyháza

  július 10. (kedd): Tiszavasvári

  július11. (szerda): Fehérgyarmat

  július 12. (csütörtök): Kisvárda

  július 13. (péntek): Nyírpazony

  A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

   

  VESZPRÉM MEGYE

  Júliusi ellenőrzések Veszprém megyében

  A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai július első két hetében kiemelten ellenőrzik a balatonfüredi, valamint a tapolcai járás vendéglátóhelyeit, kereskedőit.

  A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik.

   

  ZALA MEGYE

  Kiemelt ellenőrzések Zala megyében

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július 2. és 15. között fokozottan  ellenőrzik a fürdőhelyeket és  strandokat. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak szabályszerű bejelentését vizsgálják, forgalomszámlálásokat végeznek.

  A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a megye többi településein is lehetnek ellenőrzések.

  Forrás: NAV – https://www.nav.gov.hu/nav/adotraffipax

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>