• MNB: többféle megoldás is lehetséges a nem fizető adósok helyzetének rendezésére

    A bankok és a nem fizető adósok között az adósság rendezésére a két fél együttműködése eredményeként többféle megoldás is lehetséges – mondta a jegybank felügyeleti szóvivője pénteken az M1 aktuális csatorna esti hírfolyamában.

    Binder István ezek között említette a családi csődvédelmet, a fizetési könnyítést vagy akár a hitel egy részének elengedését.
    A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken közölte, hogy ajánlást készít a bankoknak arról, hogy minden egyes nem teljesítő ügyfelükkel személyesen egyeztetve, egyedileg keressenek megoldást a törlesztési problémák megoldására. Mintegy 144 ezer jelzáloghiteles van, aki a korábbi könnyítések ellenére sem képes fizetni kölcsönei törlesztőrészletét.
    Az MNB felügyeleti szóvivője hangsúlyozta: ahhoz, hogy a jegybank által kezdeményezett folyamat sikeres legyen, a bankok mellett az adósok közreműködése is szükséges.
    Binder István jelezte: a javaslatot az MNB megvitatja a Magyar Bankszövetséggel, és az egyeztetés után, akár már március közepén megkezdődhetnek a bankok és a nem fizető adósok kétoldalú egyeztetései az adósságrendezésről.

    Forrás: MTI

    Címkék: ,

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>