• Groupama: a többség felismerte az öngondoskodás fontosságát

    Az emberek kezdik felismerni az öngondoskodás fontosságát, de még mindig kevesen tesznek érte, a megkérdezettek 92 százaléka tudja, hogy előtakarékosságra van szüksége a nyugdíjhoz, ugyanakkor a válaszadók 36 százaléknak egyáltalán nincs megtakarítása – derül ki a Groupama Biztosító legfrissebb felméréséből.

    A Groupama Biztosító és a GfK Hungária Piackutató Intézet 2015-ös országos, reprezentatív kutatásában azt vizsgálta, hogy az embereknek milyen vágyaik vannak, és milyen lépéseket tesznek valóra váltásuk érdekében.
    A biztosító MTI-hez eljuttatott keddi közleménye szerint a megkérdezettek 70 százaléka legfeljebb 3 évre tervez előre. A felmérés szerint a 30 év alatti korosztály érdeklődése a többi korosztályhoz képest erőteljesebben nőtt a rendszeres díjas megtakarítási életbiztosítások iránt: a folyamatos díjas megtakarítási célú új életbiztosítási szerződések száma 2014-ről 2015-re fordulva 11,5 százalékkal növekedett a Groupamánál, a 30 év alattiaknál ez a növekedés 21 százalékos volt. A 2014-ben bevezetett, adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosításokban 55 százalékos növekedést produkált a biztosító 1 év alatt, ezen belül a fiatalok körében kimutatható növekedés elérte a 94 százalékot.

    Forrás: MTI

    Címkék: ,

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>