• BÉT – Enyhe emelkedésre számítanak az elemzők a tőzsdén

  Enyhe emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

  Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint a keddi kisebb mértékű csökkenés után szerdán némi emelkedés várható a BÉT-en, ezt a folyamatot segítheti, hogy enyhén pozitív hangulatban indulhat a kereskedés az európai részvénypiacokon.
  Ugyanakkor megjegyezte, hogy a következő két-három napban fontos események várhatók a nemzetközi piacokon, amelyek többek között a magyar piacra is hatással lehetnek, így szerdán a kivárás lesz jellemző.
  A fontosabb nemzetközi adatok közül kiemelte az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) nyíltpiaci bizottságának kamatdöntését, amelyet szerdán este 20 órakor közölnek, valamint az amerikai vállalati szektor jelentősebb szereplőinek – Facebook, Microsoft, Apple és Google – jelentéseit. Ezek mind olyan hírek, amelyek az egész piacot tudják befolyásolni – mondta.
  Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője kommentárjában közölte: a nyitást követően várható némi pozitív korrekció a magyar részvénypiacon, utána azonban bizonytalan mozgásokra számít, mivel az elmúlt napokban erőteljes profitrealizálás hullám indult, amelybe már a nemzetközi piacok is bekapcsolódtak.
  Hozzátette, hogy egyik vezető részvénynek sem túlságosan pozitívak a kilátásai. Példaként említette, hogy az OTP-nél a 11 300 forintos szintre érdemes figyelni, melynek a letörése esetén 11 000 forintig eshet vissza a bankpapír árfolyama. Az elemző a Richternél 6400 forintos árra számít, és megjegyezte, hogy a Magyar Telekom piacán is folytatódhat a lassú lemorzsolódás.
  A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 573,70 pontos, 1,42 százalékos csökkenéssel, 39 926,42 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 64 forinttal, 2,06 százalékkal 3036 forintra csökkent, 3,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 160 forinttal, 1,38 százalékkal 11 400 forintra esett, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 0,50 forinttal, 0,11 százalékkal 472 forintra gyengült, forgalma 210,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 45 forinttal, 0,69 százalékkal 6450 forintra csökkent, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.

  Forrás: MTI

  Címkék: , ,

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>