• Vihar utáni tippek

  Az elmúlt években -így tegnap is- a viharos időjárás neked is okozhatott bosszúságot, ráadásul még a hirtelen megoldást követően azzal is szembesülhettél, hogy be kell jelentened a károkat a biztosítódnál. Jó esetben volt biztosításod, és a minimális ráfordítás ilyenkor legalább anyagilag segíthet a károk helyreállításában. Alább adunk pár tippet, hogy mit kell tenned akkor, ha például a szél elvitte a tető egy részét, vagy beázott az otthonod.

  Hogy mit kell tenned, ha már bekövetkezett a kár?

  1. El kell végezned a kárenyhítést, és további kármegelőzési feladatokat is, hogy ne tetéződjön tovább a probléma. Erre azért is szükség van, mert a biztosító nem állja azokat a károkat, amelyek az állagmegóvás elmulasztása miatt következnek be.

  2. A következő lépes az, hogy mihamarabb be kell jelentened a kárt a biztosítódnál.

  Amire még figyelned kell:

  a) A kárbejelentésre 2 nap áll a rendelkezésedre.

  b) Fontos, hogy a kárszakértő kiérkezése előtt az élet- és vagyonbiztonságot nem veszélyeztető további károk helyreállítását nem szabad elkezdeni, és a károk okozta megsérült részeket (ilyen például a leszakadt tető, és a leesett, eltörött cserepek stb.) meg kell őrizni, mert csak ezek segítségével tudja a kárszakértő a kár pontos felmérését elvégezni. Amint ez megtörtént, meg lehet kezdeni a károk helyreállítását. (A kárszakértők általában a bejelentést követően 1 héten belül érkeznek ki.)

  c) Ezeket követően a biztosító térfelén van a labda, hiszen az adatokat fel kell dolgoznia, és meg kell határoznia a fizetendő összeget.

   

  Ha tudni szeretnéd, hogy milyen apróságokra érdemes még odafigyelned akkor, ha bekövetkezett a baj, illetve egyéb kérdésed van biztosítással, vagy a keletkezett kárral kapcsolatban, akkor a következő nagyszerű, és ingyenes lehetőséget biztosítjuk most neked! :)

  2015-07-12, Vasárnap éjfélig küldd el a kérdéseidet a Pénzügyeimblog.hu Szakértőjének az alábbi e-mail címre:

  tamas@penzugyeimblog.hu – címzett: Hornyák Tamás

  Tamás szívesen segít neked, ha a biztosítással kapcsolatosan felmerült néhány kérdésed!

  Pénzügyeimblog.hu Csapata

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>