• Újabb szolgáltatással bővül szerdán a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer (HU-GO).

    Újabb szolgáltatással bővül szerdán a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer (HU-GO), bevezetik a bírságriasztás funkciót a jogkövető fuvarozók védelme érdekében – tájékoztatta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. az MTI-t.

    A közlemény szerint az érdekképviseleti szervezetek hatékony közreműködésének köszönhetően, a fuvarozók igényeinek megfelelően vezetik be az új szolgáltatást. A nemzetközileg is egyedülálló funkció célja a jóhiszeműen tévesztő fuvarozók védelme.
    Az e-mailes értesítés felhívja a figyelmet az ellenőrzési rendszer által érzékelt téves felhasználói beállításokra. Így az ellenőrzésükkel és kijavításukkal, illetve szükség esetén az egyenleg feltöltésével elkerülhetők a sorozatos bírságok.
    Az új funkció tesztelésének második fázisa májusban sikeresen lezárult. Ennek alapján a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, valamint a jogosulatlan úthasználatot szankcionáló rendőrhatósággal történt egyeztetéseket követően a HU-GO rendszerben regisztrált fuvarozó vállalkozások július 15-től használhatják a figyelmezető funkciót.
    A bírságriasztás funkció a HU-GO rendszerben regisztrált felhasználónak az általuk megadott e-mailcímre figyelmeztetést küld, ha az ellenőrzési rendszer jogosulatlan úthasználatot állapít meg vagy vélelmez. Ezzel kapcsolatban fontos – hívta fel a figyelmet a társaság -, hogy a jogszabályi megfelelés miatt a riasztási rendszer nem változtatja meg a bírságolás rendjét. A jogosulatlan úthasználattal kapcsolatos adatokat a zárt ellenőrzési rendszerben továbbra is átadják a hatóságnak.

    (forrás: MTI)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>