• Új pályázat érhető el a közép-magyarországi vállalatok k+f+i tevékenységének támogatására

    Új pályázat érhető el a közép-magyarországi vállalatok kutatás-fejlesztési és innovációs (k+f+i) tevékenységének támogatására – hívja fel a figyelmet hírlevelében a PwC.

    A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) 2.1.1-15 pályázat keretében Budapesten és Pest megyében működő mikro-, kis-, és középvállalkozások, nagyvállalatok és maximum 3 tagú konzorciumaik nyújthatnak be pályázatot. Nagyvállalat abban az esetben pályázhat, ha a támogatási kérelemben bemutatja, hogy a projekt eredményéből, hasznaiból a kkv-k is részesülnek.
    A támogatás összege maximum 500 millió forint. A rendelkezésre álló keretösszeg 5 milliárd forint.
    A pályázati konstrukció célkitűzése a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan tevékenységek támogatásával, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik.
    A maximum 24 hónap hosszúságú projekt keretében támogatás igényelhető többek között ipari kutatásra, kísérleti fejlesztésre, projekt előkészítésre és menedzsmentre, eszközbeszerzésre, épületek építésére, korszerűsítésére és immateriális javak beszerzésére.
    A pályázóknak kötelezően vállalást kell tenniük a k+f+i tevékenységükből származó árbevételre, valamint a támogatott fejlesztéssel létrehozott kapacitások és információs technológiai fejlesztések 5 évig (kkv esetén 3 évig) történő fenntartására és üzemeltetésére.
    A támogatási kérelmet 2016. február 29-től lehet benyújtani, a szakaszos értékelés első határnapja 2016. április 25.

    Forrás: MTI

    Címkék: ,

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>