• Új 50 forintos érme érkezik!

    A Magyar Nemzeti Bank kibocsátja az 50 forintos forgalmi érme emlékváltozatát. Az új 50 forintos érme kibocsátásával a jegybank a nemzeti és történelmi emlékhelyek jelentőségére, létezésük céljára, illetve az egyes helyszínek történelemben betöltött szerepére szeretné felhívni a társadalom figyelmét. A különleges fémpénz 2 millió példányban kerül forgalomba.

    Az érme technikai paramétereiben megegyezik a készpénz-forgalomban szereplő 50 Ft-os érmékkel: réz (75%) és nikkel (25%) ötvözetéből készült, súlya 7,70 gramm, átmérője 27,4 mm, peremvastagsága 1,8 mm, széle sima.Az új 50 forintos érmék névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 50 forintosok névértékes oldalával, a tematikus oldalon azonban a megszokott kerecsensólyom helyett kettős csomót ábrázoló embléma látható, amely az érmét álló helyzetben tartva a nemzeti emlékhelyek, 45 fokkal elforgatva pedig a történelmi emlékhelyek emblémájának felel meg.

    Az érme tematikus oldalának a tervezője Kósa István, a Magyar Pénzverő Zrt. fővésnöke.

    Az új 50 forintos forgalmi érmével a lakosság a készpénzfizetési forgalomban, a mindennapi vásárlások során találkozhat majd. A forgalomba még nem került, verdefényes érmékhez a gyűjtők a készlet erejéig a Magyar Pénzverő Zrt. Budapest, V. ker. Hold utca 17. sz. alatti érmeboltjában továbbá az MNB Budapest, V. ker. Kiss Ernő utca 1. sz. alatti lakossági pénztárában, váltás útján tudnak hozzájutni.

    Az 50 forintos forgalmi érme emlékváltozata díszcsomagolásban is megvásárolható: az elsőnapi (normál verdefényes) veretét sorszámozott díszcsomagolásban, továbbá a 2015. évi forgalmi érmesorban a teljes forgalmi érme címletsorral együtt, (különleges) proof kivitelben kapható a Magyar Pénzverő Zrt. érmeboltjában (V. ker. Budapest, Hold u. 17.), illetve a vállalat honlapján üzemeltetett webáruházban (http://penzvero.hu/).

     

    (forrás: MNB)

     50_forintos_01.jpg50_forintos_02.jpg
    Címkék: , , ,

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>