• Piacfelügyeleti eljárást folytat az MNB a CreditLure Kft.-vel szemben

    Azonnali hatállyal megtiltotta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a kiskunfélegyházi székhelyű CreditLure Kft.-nek, hogy engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen; az MNB a társasággal szemben piacfelügyeleti eljárást folytat.

    Az MNB hétfői tájékoztatása szerint a piacfelügyeleti eljárás során azt szeretnék megállapítani, hogy a társaság végez, illetve végzett-e a jegybank engedélye nélkül, üzletszerűen pénzügyi szolgáltatási tevékenységet, kiegészítő pénzügyi szolgáltatást, illetve befektetési szolgáltatási tevékenységet, vagy nyújtott-e kiegészítő szolgáltatást. Vizsgálat tárgya az is, hogy a társaság végez, illetve végzett-e az MNB engedélye nélkül vagy bejelentés hiányában biztosításközvetítői tevékenységet.
    A bizonyítási eljárás során eddig beszerzett bizonyítékok alapján a jegybank hétfőn közzétett végzésében azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a CreditLure Kft. engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen.
    A jegybank közölte: a társaság adatait már korábban megjelentette internetes honlapja “Figyelmeztetések” menüpontjában, jelezve, hogy a társaság nem szerepel az MNB nyilvántartásában. Így felügyeleti engedélyhez vagy bejelentéshez kötött tevékenység végzésére Magyarországon nem jogosult.
    Az MNB végzése semmilyen formában nem érinti a társaság befektetőkkel szemben fennálló, a már átvett pénzeszközökkel összefüggő visszafizetési kötelezettségét – jelezte a jegybank.

    Forrás: MTI

    Címkék: ,

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>