• Népszerűek a kis- és középvállalkozásokat támogató pályázatok

    Újabb támogatói döntések születtek a 2014–2020 közötti Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) tavaly októberben meghirdetett mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítését célzó pályázatán – tájékoztatta az MTI-t Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

    A 2015. július 23-i döntési csomagban 221 vállalkozás 8,3 milliárd forint uniós támogatást nyert el, és a fejlesztések összértéke megközelíti a 17 milliárd forintot – ismertette az államtitkár.

    A GINOP tavaly meghirdetett „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. A támogatásból lehetőség nyílik modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtésére, fenntartására.

    Rákossy Balázs kiemelte: A felhívást a meghirdetés pillanatától óriási érdeklődés övezte, ezért is vált szükségessé az eredetileg 8,5 milliárd forintos keretösszeg megemelése 34 milliárd forintra. „Úgy látjuk, a vállalkozások tisztában vannak vele, hogy milyen fontos fejlesztési lehetőségeket valósíthatnak meg uniós támogatások segítségével” – fogalmazott az államtitkár.

    A kormány az új 2014–2020-as időszakra rendelkezésre álló európai uniós fejlesztési forrás 60%-át közvetlen gazdaságfejlesztési célokra fogja felhasználni, szemben a korábbi időszak 16-18%-os ilyen célú ráfordításával. Az államtitkár emlékeztetett: a kormány a pályázati eljárási rendszert is nagymértékben egyszerűsítette, gyorsabbá, átláthatóbbá és pályázóbaráttá tette, mindezzel is elősegítve, hogy a vállalkozások lehetőség szerint külső segítség igénybevétele nélkül is sikerrel pályázhassanak.

    (forrás: kormany.hu)

    Címkék: ,

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>