• NAV: június végéig lehet rendezni az adótartozást a megbízható besoroláshoz

    Június végéig lehet rendezni az esetleges adótartozást ahhoz, hogy egyéb feltételek teljesülése mellett megbízható besorolást kapjon az adózó a második negyedéves minősítési időszakra – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a cégjegyzékbe bejegyzett adózók és az áfa-regisztrált adóalanyok besorolása a június 30-i állapot alapján történik, ekkor a vállalkozások a kockázatos vagy a megbízható kategóriákba kerülnek. Az egyikbe sem sorolhatókra az általános eljárási szabályok vonatkoznak.
    A megbízható minősítés egyik feltétele, hogy a vállalkozás adótartozása a negyedév végén ne haladja meg az 500 ezer forintot. Az esetleges tartozást érdemes a hónap vége előtt rendezni, hiszen a megbízható adózói minősítés számtalan előnnyel jár – hívta fel a figyelmet a hivatal.
    Az első minősítés eredményéről küldött elektronikus levelet az ügyfélkapun keresztül nézhetik meg a vállalkozások – áll a közleményben.

    Forrás: MTI

    Címkék: , ,

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>