• Módosításokat fogadott el az adótörvényekhez a törvényalkotási bizottság

    Az új építésű ingatlanok kedvezményes áfájával kapcsolatos szabályokat is módosító javaslatot fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága a csütörtöki ülésén.

    Az adótörvények uniós kötelezettségekhez kapcsolódó módosításához benyújtott bizottsági javaslat – a pénzügyminiszter által már bejelentettek szerint – azt tartalmazza, hogy a kedvezményes, 5 százalékos áfa mértéke alkalmazható 2019. december 31-e után is, de legkésőbb 2023. december 31-ig azon ingatlanok esetében, amelyek 2018. november 1-jén már rendelkeztek jogerős építési engedéllyel, vagy építését eddig az időpontig bejelentették az egyszerű bejelentés szabályai szerint.
    A módosítás emellett felhatalmazást ad a kormánynak rendeletalkotásra a filmtámogatás és a látvány-csapatsportok támogatása korlátjának meghatározására.
    Emellett adómentessé válhat a nemzetiségi pedagógusképzésben résztvevőknek, pályázat alapján nyújtott ösztöndíj.
    A módosítás 10 millió forintos összegkorlátot határoz meg arra a lakáshitelre, amely után a munkáltatónak nem kell kamatkedvezményből származó jövedelmet megállapítania. A javaslat emellett törli a feltételrendszerből a méltányolható lakásigény követelményét.
    A változtatás lehetővé teszi, hogy a jövőben jellemzően munkabérként adózó cafeteria juttatások értéke nem módosítsa úgy a munkáért járó jövedelem adóalapját, hogy azzal a munkáltató rosszabbul járjon.

    Forrás: MTI

    Címkék:

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>