• Megjelent a nyugdíjemelésről szóló kormányrendelet

    Megjelent a nyugellátások és számos más ellátás jövő januári, 1,6 százalékos emeléséről szóló kormányrendelet a szerdai Magyar Közlönyben.

    A nyugellátások és egyes más ellátások 2016. január havi emeléséről szóló kormányrendelet szerint az 1,6 százalékos emelés összesen több mint húsz járandóságot érint, többek között: az öregségi, az özvegyi, a szülői nyugdíjat, az árvaellátást, a baleseti hozzátartozói nyugellátást, a szolgálati járandóságot, a korhatár előtti ellátást, a rokkantsági ellátást, a rehabilitációs ellátást, a fogyatékossági támogatást, a vakok személyi járadékát, a polgármesterek közszolgálati járadékát.
    A rokkantsági járadék jövő januártól érvényes havi összegét 34 475 forintban állapították meg. Emellett az úgynevezett nemzeti helytállásért elnevezésű pótlék összegének emeléséről is rendelkezik a jogszabály.
    A 2016. januárra járó ellátásokat a jogosultak számára már emelt összegben kell folyósítani – olvasható a kormányrendeletben.
    A jogszabály szerint, ha egy embernek egyidejűleg több, emelendő ellátást folyósítanak, az ellátásokat külön-külön kell emelni, de bizonyos összeghatárokat is rögzítenek. Például a saját jogú nyugellátás és az özvegyi nyugdíj, baleseti özvegyi nyugdíj 2016. január elsejétől havi 86 335 forint összeghatárig folyósítható együtt.
    Korábban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nyugdíj és egyéb ellátások emelésének bejelentésekor azt mondta: az intézkedés 2,6 millió embert érint. A miniszter ismertetése szerint jövőre szintén 1,6 százalékkal emelkednek a politikai rehabilitációs nyugdíjak és az 56-osok nemzeti helytállásáért adott pótlék összeghatára is.

    Forrás: MTI

     

    nyugdij-banner

    Címkék:

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>