• Ismét értékesíthet kötelező biztosításokat a Köbe

    Péntektől újból köthet kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződéseket a Köbe Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület, a jegybank ugyanis feloldotta az értékesítés felfüggesztésére vonatkozó korlátozást, mivel a biztosító megfelelő, a korábbi tartalékhiányt megszüntető pénzügyi tervet nyújtott be – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szombaton az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint az MNB kötelezései nyomán a Köbe benyújtotta a pénzügyi tervet a jegybankhoz, illetve ezt követően időközben már hatályba is lépett új kgfb-díjtarifákat hirdetett meg, és elkészítette az utóbbiakat megalapozó díjkalkulációját is. Ezzel párhuzamosan az MNB egy határozatában havonta teljesítendő rendkívüli adatszolgáltatást írt elő a Köbe részére a biztosító állományváltozásának bemutatására.
    A felfüggesztés nem vonatkozott a kgfb-n kívüli egyéb biztosításokra. A jegybanki ideiglenes intézkedés időszakában a Köbe-nek a meglévő, díjjal fedezett kgfb-szerződései esetében teljesítenie kellett a jogszabályokban előírt biztosítási szolgáltatásokat.
    A jegybank tavaly november 13-ai végzésében függesztette fel a kgfb-értékesítést a Köbe-nél.

    Forrás: MTI

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>