• Emelkedik az üzemanyagok ára

    Emeli bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

    Az emeléssel a 95-ös benzin átlagára 347-348 forintra, a gázolajé 352-353 forintra nő. Legutóbb pénteken változtak az árak, akkor bruttó 2 forinttal emelkedett a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára.
    A benzin literenkénti átlagára tavaly szeptember és 2015. január között mintegy 100 forinttal csökkent, majd idén július közepéig fokozatosan több mint 70 forinttal emelkedett. Azóta 45 forinttal ismét olcsóbb lett a benzin. A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára február eleje óta mintegy 30 forinttal lett magasabb, a nyáron több mint 40 forinttal csökkent, de szeptember elején ismét elkezdett emelkedni. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

    (forrás: MTI)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>