• Csok – Pozitívan értékelik a bankok a tervezett változásokat

    Pozitívan értékelik az MTI-nek nyilatkozó bankok a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) tervezett módosításait.

    A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely csütörtökön jelentette be, hogy a kormány döntése alapján bővítik a családi otthonteremtési kedvezményt, a kétgyermekes családokra is kiterjesztik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelik.
    A Budapest Bank közölte: pozitívan értékelik, hogy az új építésű ingatlanok esetében bővül a felvehető kedvezményes lakáshitelre való jogosultak köre és számos esetben emelkedik a hitel összege azáltal, hogy kétgyermekesek is igénybe vehetik a 10 millió forint 3 százalékos kamatozású kedvezményes lakáshitelt, a háromgyermekesek pedig immár 15 millió forint kedvezményes lakáshitelre lesznek  jogosultak.
    “Pozitívan értékeljük ezen intézkedéseket, hiszen hatásukra az ügyfelek  szélesebb köre igényelhet, az eddiginél magasabb támogatást, ez pedig a Budapest Bank várakozásai szerint tovább növeli majd az érdeklődést a csok iránt” – közölték az MTI érdeklődésére.
    Az Erste Bank fontos lépésnek tartja a csok bővítését, amely támogatja a kormány lakásépítéseket és korszerűsítéseket előtérbe helyező programját és összhangban van a kabinet családtámogatási elképzeléseivel is – tájékoztatta a hitelintézet az MTI-t.
    Az Erste Bank, amely az első nyolc hónapban – az előző év azonos időszakához képest – megduplázta új folyósított jelzáloghitel állományát, a bővített csokkal az első lehetséges időponttól az ügyfelek rendelkezésére áll – tették hozzá.

    MTI

    Címkék: , , ,

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>