• Csok – Banki elemző: sokan érdeklődnek az otthonteremtési támogatás iránt

    Nagy számban érdeklődnek a csok iránt a bankoknál, a tényleges hitelfelvételek többsége azonban inkább használt lakásokra történik, az új lakások építése még nem indult be – mondta a K&H Bank vezető elemzője az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

    Németh Dávid szerint az új lakások építésének felfutása csak jövőre várható, a várakozások szerint 2017-ben a mostani szinthez képest akár duplázódhat az újépítésű lakások száma. Hozzátette, hogy telkeket már most is vásárolnak, és beindult néhány projekt is, többnyire olyanok, amelyek már korábban tervben voltak, de most érkezett el a megvalósítás lehetősége.
    Az elemző kifejtette, hogy a lakástámogatásoknak szigorú feltételrendszere van, amivel elkerülhető, hogy egyesek kihasználják a rendszert. Hozzátette, hogy a bankok a kapcsolódó hitelfelvételeknél szigorúan megvizsgálják a hitelképességet is.

    Forrás: MTI

    Címkék: ,

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>