• Adótraffipax: 2017. március és április, a 13. héttől kezdve

  ÉSZAK-BUDAPEST
  2017.03.27.

  2017. március 29-31. között fokozott ellenőrzés a kertészetekben, díszfaiskolákban, dísznövénylerakatokban

  Az igazgatóság revizorai 2017. március 29-31. között a bizonylatkiadási kötelezettség teljesítését, valamint az áruk eredetének igazolására irányuló helyszíni ellenőrzéseket végeznek a kertészetekben, díszfaiskolákban, dísznövénylerakatokban.

  BÁCS-KISKUN MEGYE
  2017.03.23.

  Foglalkoztatottak bejelentési kötelezettségének ellenőrzése 2017. március 27-től március 31-ig.

  A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2017. március 27. és március 31. között foglalkoztatottak bejelentési kötelezettségének ellenőrzését végzi Kecskemét, Bócsa, Kiskőrös településeken, különös tekintettel a korábban teljes, jelenleg részmunkaidőben történő alkalmazásra.

  BARANYA MEGYE
  2017.03.20.

  Szervizelési kötelezettség ellenőrzése 2017. márc. 20-tól

  Március 20-ától a hónap végéig az ellenőrök kiváltképpen a NAV nyilvántartásai alapján pénztárgépükkel kapcsolatos szervizelési kötelezettségüket elmulasztók körében folytatnak le vizsgálatokat, de az online berendezéseiket kirívóan keveset használó adózók számíthatnak forgalomszámlálással végrehajtott ellenőrzésre is.

  BÉKÉS MEGYE
  2017.03.27.

  Március 27-e és Április 2-a között várható helyszíni ellenőrzések

  2017. március 28-31. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai Orosházán, Gyulán, Csorváson és a Mezőkovácsházi járás területén végeznek ellenőrzéseket., melyek során a személyszállítói szolgáltatást, illetve a vendéglátó tevékenységet végző adózók üzleteiben, illetve azok kitelepült egységeiben végeznek helyszíni ellenőrzéseket. A piacokon, üzletekben a nyugtaadási kötelezettséget, valamint a pénztárgépek működtetésével kapcsolatos kötelezettségeket vizsgálják. E mellett számítani lehet a foglalkoztatottak bejelentési kötelezettségének és az áruk eredetének ellenőrzéseire is.

  BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE
  2017.03.23.

  Az igazgatóság revizorai március 27-től április közepéig kiemelten ellenőrzik a fitnesztermeket, masszázs szalonokat és szoláriumok üzemeltetőit

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai március 27-től április közepéig kiemelten ellenőrzik a kondi- és fitnesztermeket, masszás szalonokat és szoláriumokat. Az ellenőrzések célja az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett szolgáltatók működésének, a pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartásának vizsgálata. Az érintett szolgáltatóknál a foglalkoztatás szabályszerűségét is ellenőrzik a revizorok. Ezzel egyidejűleg ellenőrzésre számíthatnak a korábban már online pénztárgép használatára kötelezettek is, akik elsősorban a pénztárgép éves kötelező felülvizsgálatának kontrolljára számíthatnak.

  FEJÉR MEGYE
  2017.03.24.

  2017. 13. hetében Fejér megye területén bizonylatadási kötelezettség és árueredet ellenőrzés

  2017. 13. hetében Fejér megye területén a piacok, vásárcsarnokok és útszéli kitelepülő árusok fokozott ellenőrzése várható. Az ellenőrök a bizonylatadási kötelezettség teljesítését és árueredet ellenőrzést végeznek.

  HAJDÚ-BIHAR MEGYE
  2017.03.27.

  Operatív ellenőrzések helyszínei Hajdú-Bihar megyében a 13. héten

  A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az operatív ellenőrzések helyszíneinek közzétételével szeretné felhívni az adózók figyelmét arra, hogy szabályos bizonylatokat állítsanak ki.

  A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

  A 2017/13. heti operatív ellenőrzések tervezett helyszínei Hajdú-Bihar megyében:

  • március 27. hétfő:                  Nyíradony
  • március 28. kedd:                  Nádudvar
  • március 29. szerda:                Berettyóújfalu
  • március 30. csütörtök:            Polgár
  • március 31. péntek:                Debrecen

  A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

  HEVES MEGYE
  2017.03.24.

  Helyszíni ellenőrzések Heves megyében a 13. héten

  A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. 13. hetében az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:

  – március 27. (hétfő): Recsk
  – március 28. (kedd): Tiszanána
  – március 29. (szerda): Eger
  – március 30. (csütörtök): Visonta
  – március 31. (péntek): Ostoros

  A vizsgálatok kiemelten az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartásának, a nyugtaadási kötelezettség teljesítésének és a foglalkoztatás szabályszerűségének ellenőrzésére irányulnak.

  JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE
  2017.03.27.

  Ellenőrzési helyszínek 2017.13. hét

  Az igazgatóság operatív ellenőrzésekkel érintett kiemelt helyszínei:

   • március 27. (hétfő) : Szolnok
   • március 28. (kedd) : Nagykörű
   • március 29. (szerda) : Mezőtúr
   • március 30. (csütörtök) : Jászberény
   • március 31. (péntek) : Törökszentmiklós
  NÓGRÁD MEGYE
  2017.03.23.

  Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 13. héten

  A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Operatív Ellenőrzési Osztálya 2017. év 13. hetében az alábbiaknak megfelelően tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  Az adóellenőrök 2017. március 27-én hétfőn Pásztón, március 28-án Szécsényben, március 29-én Balassagyarmaton, március 30-án és 31-én pedig Salgótarjánban elsősorban a fizikai közérzetjavító szolgáltatást, illetőleg a testedzési szolgáltatást nyújtó adózók vonatkozásában vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét.

  A fentieken túlmenően a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is ellenőrizhetik a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek jogszerű használatát, valamint a foglalkoztatáshoz fűződő bejelentések meglétét, főként kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató adózóknál.

  SOMOGY MEGYE
  2017.03.27.

  Húsvéti ellenőrzési akció Somogyban

  2017. március 27-én kezdi meg három hetes akció-sorozatát a NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága. Az ellenőrzések kiterjednek az állandó és hétvégi piacokra, vásárokra, és az alkalmi kitelepülésekre is, valamint a rendezvényeket is felkeresik az ellenőrök.

  A nyugtaadási fegyelmet, a foglalkoztatottak bejelentését és a forgalmazott áruk eredetét vizsgálja a hatóság.

  Emellett kiemelt figyelmet kapnak az alábbi termékkörök:

  • Füstölt- és húsárúk
  • Tojás
  • Édesség
  • Primőr zöldségek
  • Pékségek

  Az akció keretében a környező megyék revizorai is végeznek ellenőrzéseket a megye területén.

   

  SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE
  2017.03.25.

  Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

  A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy bizonylatolási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget.

  A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

  A 2017/13. heti operatív ellenőrzések helyszínei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

   • március 27. (hétfő): Nyíregyháza,
   • március 28. (kedd): Nyírbátor, Nyírvasvári
   • március 29. (szerda): Fehérgyarmat, Penyige
   • március 23. (csütörtök): Kisvárda, Anarcs
   • március 24. (péntek): Kemecse
  VESZPRÉM MEGYE
  2017.03.24.

  Március 27-től – 31- ig tovább folytatják a 2017. 01. 01-től online pénztárgép használatára kötelezett új adózói kör kiemelt ellenőrzését

  A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív ellenőrzési osztály adóellenőrei március 27-tól 31-ig tartó időszakban Veszprém megye egész területén tovább folytatják a 2017. 01. 01-től online pénztárgép használatára kötelezett új adózói kör kiemelt ellenőrzését.

  Az online pénztárgép  jogszerű használatával kapcsolatos  és a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésének vizsgálatán túl a revizorok ellenőrizhetik  az alkalmazottak adóhatósághoz történő bejelentésének szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét is.

  Az érintett adózói kör: gépjármű- javítás, karbantartás, gépjárműalkatrész-kiskereskedelem, motorkerékpár,-alkatrész kereskedelem, javítás, taxis személyszállítás, fizikai közérzetet javító szolgáltatás és testedzési szolgáltatás.

  Forrás: https://www.nav.gov.hu/nav/adotraffipax

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>